Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 
Ο Πολιτικός Εκπρόσωπος για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Νίκος Σηφουνάκης στα πλαίσια των επαφών με εποπτευόμενους οργανισμούς του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, επισκέφθηκε την Τρίτη 31 Μαρτίου τα κεντρικά γραφεία της ΕΘΕΛ στο Ρέντη, είχε ενημερωτική συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας και στη συνέχεια συναντήθηκε με τα Σωματεία των Εργαζομένων.
Στις συναντήσεις του ενημερώθηκε για το σχεδιασμό της εταιρείας εκ μέρους της διοίκησης και οι εργαζόμενοι ανέπτυξαν τις θέσεις τους και εξέθεσαν τα προβλήματα τους.
Μετά από την ολοκλήρωση των συναντήσεων ο κ. Σηφουνάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τα λεωφορεία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών στο Λεκανοπέδιο Αττικής καλύπτοντας πάνω από το 40% των μετακινήσεων με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Είναι τα μέσα που μεταφέρουν τον πολίτη σε κάθε Δήμο, σε κάθε γειτονιά.
Στα πλαίσια των προτάσεων μας για την πράσινη ανάπτυξη δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις αστικές μεταφορές. Προτεραιότητα μας είναι η ενίσχυση των μαζικών μέσων για καθαρές και φιλικές προς το περιβάλλον μεταφορές και η αύξηση του μεριδίου των καθημερινών μετακινήσεων που εκτελούνται με αυτά στο 50% επί του συνόλου των μετακινήσεων.
Η ανανέωση του στόλου με μη ρυπογόνα οχήματα πρέπει να συνεχιστεί, αλλά παράλληλα να γίνουν και ενέργειες για τη βελτίωση της αποδοτικότητας και της αξιοπιστίας των λεωφορειακών γραμμών. Έτσι απαιτείται ένας συνολικός σχεδιασμός που θα οδηγεί τα λεωφορεία να λειτουργούν σε συνεργασία με τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς και θα βελτιώνει τη συχνότητα τους.
Επιπροσθέτως, αναγκαία είναι η επέκταση του δικτύου λεωφορειολωρίδων και δημιουργία λεωφορειολωρίδων αντίθετης κατεύθυνσης σε κεντρικές αρτηρίες
Το σύστημα παροχής πληροφοριών πρέπει να αναβαθμιστεί ώστε κάθε πολίτης στο Λεκανοπέδιο Αττικής να παίρνει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με το βέλτιστο δρομολόγιο μετακίνησης από οποιοδήποτε σημείο εκκίνησης σε οποιοδήποτε σημείο προορισμού για το σύνολο των μεταφορικών μέσων και δρομολογίων.
Οφείλουμε να ενεργήσουμε στην κατεύθυνση της ανάπτυξης ελκυστικών συγκοινωνιακών συστημάτων, με ολοκληρωμένο σχεδιασμό συνδυασμένων μετακινήσεων, με στόχο τον περιορισμό της χρήσης του αυτοκινήτου για τις μετακινήσεις στην πόλη.»